Læs her for at blive klogere på filosofien og forskningen bag Stafetanalyse®/Qvest.
NB: Det digitale værktøj der understøtter metoden kan nu findes på www.qvest.io


Slip spørgsmålene fri

Når ledere og konsulenter undersøger medarbejderes trivsel og ambitioner, får de kun svar på det, de selv synes er vigtigt at spørge om. Vend spørgeretten, lyder opfordringen fra Pia Lauritzen, og lad de ansatte formulere spørgsmålene selv.

Børsen.jpg

Leder, derfor virker din involvering ikke


Det er både dumt og urutineret, når ledelsen ikke lytter til medarbejdernes erfaringer. Det er nemlig dem, der har personlige relationer til kunder og konkurrenter. Derfor gælder det om at gøre inaktive medarbejdere proaktive. Kronik af Alfred Josefsen og Pia Lauritzen.

WarrenBerger2_228204311_std.png

Spørgsmålet er, hvad spørgsmålet gør

Bør vi erstatte The Mission Statement med The Mission Question? For mange har en tyrkertro på, at netop spørgsmål får det bedste frem i omgivelserne og korrigerer destruktiv eller fejlagtig adfærd hos såvel det enkelte menneske som i samfundet.

radioudsendelse.jpg

Hvad spørger du for?

Angiveligt stiller vi 320 spørgsmål per dag per person. Vi spørger "Hvem er jeg? Og hvorfor er jeg det?". Vi spørger "Hvor meget koster den mad?" og "Hvor langt er der til månen?". Og vi spørger "Hvordan bør jeg opføre mig over for det andet menneske?" Vi spørger til Eksistensen, Erkendelsen og Etikken. Og i Eksistens spørger vi til Spørgsmålet. Hvorfor? Fordi!

slange.jpg

Hvorfor er vi så spørgelystne?

"I ethvert spørgsmål ligger en form for styring. (...) Vi vil have en forklaring, vores forklaring. For mig at se er der helt klart en nøgle til forståelse af nogle af verdens problematikker gemt i det der lillebitte spørgsmålstegn"

knud_20romer_5506_wideCrop.jpg

RomerRiget om spørgsmål

Enhver revolution begynder med dumme spørgsmål – og det gør filosofien og naturvidenskaben også. Vi har bedt Pia Lauritzen, Michael Linden-Vørnle, Kresten Roland Johansen og Pia Færing om at svare på, hvad spørgsmål er.

Spørgsmål.jpg

Ved du, hvad spørgsmål gør?

TÆNKEPAUSER: Vi gør det hele tiden - stiller hinanden mere eller mindre intelligente spørgsmål. Men de færreste af os ved, hvad det egentlig er, vi gør, når vi stiller et spørgsmål. I hvert eneste af vores spørgsmål er der faktisk en gennemgående struktur, som bl.a. definerer vores selvopfattelse.

radioudsendelse2.jpg

Derfor lærer vi aldrig at forstå mennesker fra andre kulturer

Vi står alle sammen et sted. Derfra foreSTILLER vi os nogle ting. Nogle gange bliver forestillingerne til fordomme - om andre mennesker; mennesker fra andre kulturer. Og når vi så mødes med dem, stiller vi spørgsmål for at få be- eller afkræftet fordommene. Men vores forskellige sprog og vores forSTAND rummer og udelukker elementer, der gør, at vi aldrig helt forSTÅR hvad den anden siger og foreSTILLER sig.


Bøger om forskningen bag Stafetanalyse®

 

 2011

2011

 
 2015

2015

 
 2016

2016

 
 2017

2017